Registracija Prijavite se

Bol u stomaku

10. 08. 2012.   |   

Bol u stomaku je uobičajen problem, i predstavlja simptom mnogih bolesti. Javlja se u svakom životnom dobu i može se manifestovati kao grčevi, pečenje, zatezanje, probadanje itd. Može biti postepen, povremen, stalan, oštar, tup, blag, intenzivan, ponovljen, akutan, hroničan itd.

Bol se može širiti ili pogoditi jedno mesto. Ponekad čak može da se širi na region van stomaka. Mogu ga pratiti različiti simptomi kao što su mučnina, povraćanje, dijareja, groznica, nadimanje, ili teškoće pri mokrenju. U tom slučaju, moguće je više dijagnoza. Ovde ćemo govoriti o najuobičajenijim dijagnozama.

Hepatitis praćen stomačnim grčevima (količni hepatitis)

Karakteriše ga lokalizovani bol s desne strane ispod rebara koji zrači nadole do struka, na leđima;

Obično je praćen mučninom i povraćanjem; javlja se naročito posle masnog ili obilnog obroka.

Može biti praćen žuticom, bledom stolicom i tamnom mokraćom.

Akutno zapaljenje slepog creva

Bol koji se povećava postepeno u roku od 24 časa nakon njegovog nastanka;

Počinje oko pupka, a zatim se premešta u donji desni bok;

Praćen je groznicom, mučninom, povraćanjem, gubitkom apetita, ali retko dijarejom.

Bol u stomaku ginekološke prirode

Ovaj akutni bol često je lokalizovan u donjem delu trbuha, u centru ili sa leve ili desne strane;

Ponekad je praćen groznicom i povremeno mučninom i povraćanjem;

Obično je u praćen i oticanjem grudi i izostajanjem menstruacije, mučninom i povraćanjem u slučaju vanmaterične trudnoće (ektopične trudnoće).

Urinarna infekcija

Bol koji se postepeno povećava lokalizovan u centru donjeg stomaka;

Manifestuje u vidu peckanja pri mokrenju;

Potreba da se češće mokri, čak i noću; mutan urin specifičnog mirisa. Ponekad je urinarna infekcija praćena bolom u leđima, groznicom i pojavljuje se krv u mokraći.

Creva

Bol u vidu grčeva u stomaku, ili oko pupka;

Gastroenteritis (infekcija i zapaljenje sluzokože želuca) je najčešći problem i obično je praćen mučninom, povraćanjem i prolivom;

Često je praćen zatvorom. Odlikuje ga hroničan bol koji napreduje tokom nekoliko dana. Praćen je nadimanjem i nelagodnošću u trbuhu, koji se umanjuju nakon što osoba isprazni creva.

Peptički čir izaziva bol iznad pupka, koji se može proširiti na ceo stomak. Prati ga gorušica (bol u grudnoj kosti);

Divertikulitis izaziva široko rasprostranjen bol koji se postepeno povećava da bi kasnije bio lokalizovan u donjem levom delu stomaka. Ponekad ga prati groznica, nadimanje i promene u izgledu stolice. Količina stolice se smanjuje i stolica postaje ređa.  U nekim slučajevima može biti u pitanju perforacija debelog creva sa peritonitisom (upalom trbušne maramice);

Opstrukcija creva izaziva teške stomačne grčeve i nadutost. Gas i crevni sadržaj ne mogu doći do anusa, pa sledi mučnina i povraćanje. Opstrukcija creva podrazumeva rizik od perforacije creva.

Uzroci abdominalnog bola sa leve strane

Problemi sa jetrom

Blokirana je drenaža žuči usled prisustva kamenja u žučnoj kesi, kanalu koji se nalazi između jetre i tankog creva.

U većini slučajeva postoji porodična istorija ove bolesti.

Akutni apendicitis

Slepo crevo je blokirano fekalijama usled čega nastaje bakterijska infekcija slepog creva.

Ginekološki uzrok bola u stomaku

Menstrualni bolovi.

Cista na jajniku.

Salpingitis (infekcija jajovoda) koja se obično prenosi seksualnim kontaktom.

Vanmaterična trudnoća (razvoj fetusa izvan materice) može biti izazvana prethodnom operacijom, endometriozom (zid materice raste van uobičajene lokacije), infekcija ili urodjena mana u jajovodu.

Urinarna infekcija.

Bakterije.

Nehigijena, na primer, brisanje od nazad ka napred posle pražnjenja creva.

Creva

Gastroenteritis može biti virusna ili bakterijska infekcija.

Zatvor može biti posledica uzimanja opijata (morfina i kodeina) ili određenih lekova, loših navika u ishrani, kao što je ishrana siromašna dijetalnim vlaknima, ili neadekvatna hidratacija.

Peptički čir. Uzimanje određenih lekova poput aspirina, anti-zapaljenskih lekova, kortizona može izazvati peptičke čireve.

Divertikulitis. Ovo je infekcija u crevnom zidu koja može da dovede do apscesa (lokalne gnojne upale).

Opstrukcija creva. Abdominalna ili ingvinalne kila – koja se javlja zbog greške u trbušnom zidu, segment creva se nalazi izvan šupljine koja ga obično sadrži – je čest uzrok crevne opstrukcije. Može biti urođena ili stečena (posle abdominalne hirurgije, na primer). Postoperativne priraslice, vrsta ožiljaka unutar stomaka, takođe može da izazove crevne opstrukcije.

Saveti kako reagovati kada se jave bolovi u stomaku

Ako bolovi traju duže od šest sati OBAVEZNO idite kod lekara.

Kod lekara idite i ako:

Bol se pogoršava i postaje neprekidan.

Bol je intenzivan dovoljno da vas ometa u aktivnostima.

Bol je u pratnji groznice, žutice ili bola u leđima.

Osećate bol na desnoj strani ispod rebara, naročito posle masnog ili obilnog obroka – naročito ako već znate da imate istoriju problema sa stomakom.

Imate ponovljene žučne napade.

Povraćate već više od 24 sata.

Primetite krv u mokraći ili u stolici.

Trudni ste.

Već 24 sata od kada ste primetili problem ne ispuštate gasove i nemate stolicu.

Veoma ste dehidrirani (primećujete bore, suva sluznica usta).

Kako se leči bol u stomaku?

Jaki bolovi u stomaku

Žučni napad može zahtevati operaciju uklanjanja žučne kese. Acute apendicitisa operacija će biti potrebno da uklonite prilog. Možda ćete morati uzimati antibiotike koje vam lekar prepiše.

Menstrualni bolovi. Lekar vam može prepisati oralne kontraceptive, analgetike i dati neke praktične saveta koji vam mofu doneti olakšanje.

Cista na jajniku. Često sama od sebe nestane, ali može da zahteva i hirurško uklanjanje.

Salpingitis. Leči se antibioticima.

Vanmaterična trudnoća. Tretira se hirurškim uklanjanjem. Piju se antibiotici.

Gastroenteritis. Treba prestati uzimati čvrstu hranu, ostati hidriran i postepeno ponovo uvoditi čvrstu hranu u ishranu.

Zatvor. Smanjuje se povećanjem količine vlakana u ishrani i pravilnom hidratacijom.

Peptički čir. Tretira se lekovima i antibioticima, ako lekar posumnja na prisustvo bakterije Helicobacter pilori. Pravilna ishrana će biti propisana u kombinaciji sa lekovima.

Divertikulitis. Creva treba da se odmaraju tako što ćete pratiti strogu dijetu. Uzimaju se antibiotici. Prelazi se na tečnu hranu tri do četiri nedelje. Oralni antibiotici se uzimaju 7 do 14 dana. Rekurentni divertikulitis (koji se iznova javlja) zahteva operaciju.

Opstrukcija creva. Lekar će ubaciti cevčicu kroz nos u stomak da bi ispraznio želudac i creva. Ako se opstrukcija nastavi, hirurgija postaje neophodna.

Uporna opstrukcija creva, perforacija creva zbog komplikacija u creva opstrukcije. Uporna opstrukcija creva i perforacija creva zahteva operaciju.

Želite velike popuste na naše proizvode?

Prijavite se na našu email listu ispod i dobijajte obaveštenja o akcijama i sniženjima:

Komentari

 • Anonimni

  03. 03. 2013. u 00:19

  Imam bol u donjem delu stomaka i peckanje i grceve.Imala sam ranicu na materici to je zavrseno.Ali ne znam odakle bol ?SAVET?

 • Anonimni

  03. 03. 2013. u 00:27

  Prelezala sam menigitis da li moze da se pojavi opet?

 • Aca

  23. 04. 2013. u 21:47

  Pojavio mi se bol u desnom gornjem delu stomaka, kod rebara, kada nesto podizem i kada se saginjem osecam bol koji se sve vise pojacava, a ovako ne osecam bol. Sta to moze biti, neki savet. Hvala Unapred.

 • admin

  24. 04. 2013. u 12:39

  Aco, moguće je da ste istegli neki od međurebarnih mišića tokom rada. Bol će vremenom proći. Suzdržavajte se od napornih fizičkih aktivnosti.

 • anonimna

  28. 05. 2013. u 01:27

  mucnina,bol u desnom delu stomaka,mutna mokraca…da li je to trudnoca ili?

 • Stile

  05. 06. 2013. u 18:33

  Nakon samo par zalogaja javlja se jak bol u gornjem delu želuca ( ispod dijafragme). Pre godinu dana je bol bio pred kraj obroka, pa na sredini a sad posle par zalogaja.Ako jedem tečnu hranu ređe se javlja, a pecivo i sl. obavezno uz bol.Imam kamenje u žuči koje znaju da izazovu napade pa ne znam da li je to povezano.

 • admin

  05. 06. 2013. u 22:32

  Stile, postoji mogućnost da su tegobe koje ste opisali u vezi sa postojanjem kamena u žuči i želudac je iritabilan.
  Ukoliko se tegobe ne povuku u roku od 7 dana, posetite lekara.

 • Daca

  22. 06. 2013. u 10:39

  Dobar dan vec nedelju dana me boli stomak kod pupka,kad pipnem to mesto boli me.Malo mi natice da li to znaci da imam bruh?

 • Mamko

  24. 06. 2013. u 19:30

  Bol u gornjem dijelu stomaka iznad pupka , nije uvjek nego se samo povremeno javlja ali kad se javi boli puno. Vec 3 clana u porodici boluju od toga. sta bi to moglo biti

 • Mamko

  24. 06. 2013. u 21:56

  Mislim bole se javlja jedno 10-ak dana

 • sanja

  14. 07. 2013. u 15:48

  vec duzi perijod s vremena na vreme osecam bol u pupku i iznad pupka,pojavljuje se neki bol u talasima i kao da pece..to traje kratko ali jako neprijatno…nekad se ponovi vise puta u toku dana.nekad primetim i stomak da mi je naduven i tvrd,bol u zelucu i sa desne strane ispod rebra osecam bol cesto..u donjem delu stomaka ja mislim da su jajnici ume da me boli nekad s leve strane nekad s desne a nekad sa obe srane.tako da sve u svemu nesto nije u redu cini mi se sa celim stomakom sve me nesto boli.sta bi to moglo da bude ako ste ljubazni da odgovorite

 • aanoo

  22. 07. 2013. u 00:38

  Imam bol ispod desnog rebra zuc sam operisala evo 2 godine tako ds zuc nije molim vas recite mi sta to moze biti vec 5 dana bol ne prestaje doktor kaze nema nisata pihem cafilecsin 500 panadol exta 500 i dimitudin40 mg i danas sam bila na infuziju bol ne prestaje vec mi je muka sad pocela gadi se pomozite povracam ali sam malaksala pomozite mi molim vas

 • Mare

  30. 07. 2013. u 21:55

  Postovani dobila sam ovog meseca 21.7.2013 braon iscedak koji je trajao 2,3 dana nakon toga dosao je i normalan ciklus koji je trajao 3,4 dana normalno jarko crvene boje i zavrsi se da bi nakon toga non’stop se pojavljivao iscedak na urinu pa onda kao da sam dobila pa onda normalno non stop ide neka vodica koja ima mali otisak nadziranja krvarenja i sad se desava da u urinu ima taj iscedak krvni i beli imam li razlog za paniku obzirom da mi je ginekolog rekao da nema krvarenja odlican nalaz urolog to isto potvrdio nalazi krvi i urina odlicni sta se desava. Moram jos pomenuti da imam menstrualne bolove tipa krsta i jajnici ali brzo prestanu. molim za odgovor Hvala Vam unapred

 • Bozana

  19. 08. 2013. u 13:52

  Svako jutro kada ustanem ne mogu da jedem, ne osjecam glad,a kada jedem onda imam mucnine… imam bolove u zeludcu kao da mi je neko pritisnuo zeludac.. nemam to svaki dan nekada imam zaredom nekoliko dana a
  nekada nemam po 3-4 dana nikakve simptome. sta bi to moglo da bude je li neki virus ili sta? Hvala vam unaprijed…

 • silvana topic

  27. 08. 2013. u 17:04

  Ginekoloski nalaz uredan;ali imam bol u malom stomaku i cesto mokrenje kao i nadutost….sta to moze biti“hvala unapred

 • malenaa

  17. 09. 2013. u 13:14

  Ja imam problem cudan ukus u ustima.I ukus pljuvacke ko pjena je to i povratim samo pjenu nista drugo zato sto nemam apetita da jedem .Bol u stomaku juce sam imala normalnu dtolicu pomalo mislim ali onda vec se budim navece bolovi u stomaku i zeludac me boli puno …Pomozite kazite ako nesto znate bila bi vam zahvalna

 • Dejan

  10. 11. 2013. u 14:10

  Vec duze vremena imam kratke ubode u predelu stomaka a narocito sa ljeve strane u predelu slabina.Bol se ponekada pojavi I na ledjima kao da me netko udario,koji traje nekoliko sati. Prosao sam sve moguce testove , ali nista mi nisu nasli na krvnim slikama , cak sam bio na CT. gde su mi nasli bruh sa ljeve strane 10 mm. a sa desne 15 mm. Mene sada brine to sta me ostro probada u predjelu bubrega, bio sam kod urologa on kaze da bi analiza mokrace pokazala da ima bilo sta , ja se ne smirivam vec duze vremena , imam I hemeroide ,jedem pijem bez proglema , ponekada me nadme stolica redovna 2×1 dan, mokraca cesca I manja, nemam povracanje ni gadjenje, bez temperature ili bilo kakvih drugih simptoma.
  Hvala u napred na odgovoru

 • Anonimni

  19. 01. 2014. u 21:06

  poz..imam jedan problem do sad mi se 3 puta dogodilo a doktori kazu da je sve ok a ja osecam da nije.imaj jak bol ispod pupka toliko jad da izgubim svijes na kratko,posle imam nagon da idem u wc na veliku nuzdu uz koju me prati malaksalost i mucnine,u roku od min oblije me hladna znoj…ima li neko sl problem da me moze savjetovat sto da radim

 • Jelena

  25. 01. 2014. u 16:42

  Ucestalo mokrenje sa pritiskom i bolom u donjem delu stomaka,pregled urina uredan.Bol karlicnog dna vise sa leve strane i ispod levog rebarnog luka u predelu struka,bolovi u krstima ali nekako unutrasnji.Ginekoloski u redu,ali oticanje sekreta koji je b.o. olaksava,kao i posle stolice.Ponekad i leva noga otecena,kao da postoji prevelik pritisak i da limfa ne moze normalno da kruzi.Danju nekako funkcionisem,ali noc je paklena,bolovi u krstima su nesnosljivi.Umorna sam i od bola i od nespavanja.Nemam problem sa ishijasom,znam,jer sam terapeut po struci i poznat mi je bol.Molim vas dajte mi smernice gde prvo da se javim,i da li prvo da uradim magnetnu abdomena i male karlice,da se ne zamajavam po lekarima,da li bi mi ona skratila put? Hvala.

 • sTOLICA

  28. 01. 2014. u 21:52

  Tokom mokrenaj kad izvrsavam pri samom kraju mi je neko zatezanje Prema pupku DA LI NEKO ZNA STA JE TO .

 • admin

  28. 01. 2014. u 22:17

  Jelena, magnetna rezonanca je veoma precizna dijagnostička metoda koja će utvrditi o kom poremećaju je reč.
  S obzirom na opisane simptome, koji u velikoj meri utiču na vaš život i produktivnost, savetujemo da pregled izvršite u što skorije vreme.

 • Anonimni

  20. 03. 2014. u 16:34

  Imam vec dva dana jak bol i stomaku. Najvise sa desne strane i bol u ledjima. Imam osecaj kao da me cro trbuh boli. Bol me tera na suze i bolje mi je samo kada sedim. Imam redovnu stolicu ne smeta mi ni hrana koju jedem. Molila bih za savet… unapred zahvaljujem

 • dule

  25. 03. 2014. u 01:04

  postovanje,imam problem vec duze vreme sa stolicom tecna mi je ako nepijem antibiotike ali onda imam gasove i nadimanje…prije desetak dana mi je pocela oticati leva strana grudnoga kosa i tako isto na ledjima bol mi je na levoj strani ispod rebara povremeno kao neka tupa bol..ako mi mozete reci sta da radim..hvala unapred

 • emma

  28. 04. 2014. u 22:34

  Poštovani,ako može savjet bila bi zahvalna.Naime imam policisticne jajnike i neredovne menstruacije pa me interesuje da li to utiče na bolove koje trenutno trpim vec neka 3-4 dana.Stomak mi je al bukvalno cijeli tvrd i otecen i imam te bolove,povremeno grceve i manja mi je muka i to je tako konstantno.Menstruacije je kao krenula i nista samo malo krvi nakon mokrenja,pa se pitam da li je zbog toga?Da li trebam ici za ultrazvuk abdomena?Kod ginekologa sam bila prije 10 dana tada je sve bilo ok….hvala

 • sladja

  30. 04. 2014. u 10:06

  pre 2 meseca operisala sam zuc laparaskopski.posle toga sve je bilo u redu zadnih 10 dana osecam bol u ledjima i napetosat u stomaku sta to moze da bude?
  pozdrav

 • Azra

  05. 05. 2014. u 13:57

  Zdravo..Ja vec par dana imam problema sa desnim donjim djelom stomaka malo iznad kuka i malo prema ledjima.stalno osjecam kao da me nešto golica al nigdje nista nema nit se pojavljuje kakvo crvenilo,a kad dotaknem boli me kao da sam opekla tu stranu i imam osjećaj da mi taj dio trni.Ne znam od cega je,mozda sam tu stranu istegnula radom al dosad bi popustilo,stavljala sam i obloge ali nista,mada mi se ne ide lijecniku nadam se da će mozda proći.Nadam se da cete mi dat dobar savjet.Hvala!

 • Mima

  14. 05. 2014. u 18:18

  Vec 10 dana me boli donji deo ledja. Malo je bol popustio. Danas je pocelo ispod rebara sa desne strane.Icu cu kod lekara ali koje upute da trazim, danas kad odes kod doktora podrazumeva se da treba da vladas materijom .

 • edis

  03. 06. 2014. u 08:48

  mozetel mi reci boli me i otice povis pupka na desnoj strani.pocnu mi kvrcat crijeva u desnoj strani i hvataju me kao grcevi u desnom predjelu stomaka,radio sam ultra zvuk pokazao je uredno,radio sam nalaz krvi isto je uredan,molim vas pomozite mi odgovorom

 • Anonimni

  04. 07. 2014. u 14:05

  bol osećam 4 godine ispod desnog rebra intenzivniji je od januara radila sam kolonoskopiju gastroskopiju skener abdomena sa posebnim osvrtom na desni rebarni luk sve je u redu a mene boli i dalje šta dalje da radim

 • ICA...

  05. 07. 2014. u 18:35

  Imam problem vecoko tri nedelje,imam bolove ispod desnog rebara a svo vreme me prati nadutost i uporan proliv i gorusica suva su mi usta,i jako sam bleda u poslednje vreme.Sta to moze biti

 • ana

  28. 07. 2014. u 02:42

  zdravo. vec 2 dana osecam tup bol ispod levog rebarnog luka,i u predelu leve lopatice,imam i grceve u stomaku, povremeno. Jel neko zna sta bi to moglo biti? savet?

 • Dule18

  07. 08. 2014. u 14:21

  Imam bol kada trcim na gornjoj desnoj strani stomaka, je l mozete nesto vise da mi kazete o tome i kako da se resim to? Je l problem u disanju mozda?

 • Nadica

  14. 08. 2014. u 07:49

  pet, sest dana mi se ujutru javlja bol u donjem delu stomaka i traje dok ne izbacim stolicu. Posle toga nemam problema. Napominjem da sam pre dva tri meseca imala u dva navrata crnu stolicu! Molim savet i misljenje

 • vlafo

  15. 10. 2014. u 00:44

  Zdravo.. molio bi ako ima neko strucan ili neko ko je vec imao ovakav problem da mi odgovori…prvo da kazem da sam radio pregled krvi ..UZ abdomena ..ekg… i sve je uredni ili u poviseno ali u granicama normale… dakle vec nekoliko meseci imam nekakvu nelagodu ispod levih rebara … znaci neki osecaj pritiska ili kao da ima neko strano telo koje me zulja … u vecini slucajeva pojavi se posle nekog nerviranja ili neraspolozenja… kad se to pojavi neki put pritiskom na to mesto oseti se kao neko krckanje … zadnja dva dana tacno tik ispod grudne kosti gde se spajaju rebarni lukovi na najmanji pritisak osetim manju bol ..znaci od sredine pa do nekih 10cm ka levoj strani ali ivicom levog reb.luka… hvala unapred u nadi da ce mi neko vec dati neki odgovor

 • ja

  26. 10. 2014. u 14:58

  ja bih htela da pitam za savet…desni jajnik me neprekidno boli, cak i kad nemam ciklus…lekari nista ne mogu da vide na ultra zvuku…postalo je nepodnosljivo, i ne zdravo, posto konstantno moram da pijem lekove protiv bolova! mozda neko moze da mi kaze sta da radim? boli konstantno,ali ne jakim intezitetom, nesto slicno kao probadanje i tad se preznojavam i ne mogu da se krecem…mnogo lekara mi je reklo da je konstantna prehlada ili da ce se srediti posle trudnoce, u sta stvarno sumnjam, i mislim da je nesto ozbiljno u pitanju…ako neko ima slicne simptome, ili koristan savet, molim vas pisite.

 • Keno

  17. 11. 2014. u 23:48

  Prije tri dana sam imao male bolove u ledjnom dijelu, i to me je proslo, sada imam blagi bol i predjelu stomaka tacnije ispod rebara koji se nekada prosiri na cijeli stomak ili se prenese na ledjni dio u predjelu bubrega koji nestaje i javlja se, nemam neki preterani apetit. Sta bi moglo da bude. Hvala unaprijed

 • vasilisa

  23. 11. 2014. u 11:21

  Vec nekoliko dana osecam nelagodnost i donjem levom delu stomaka,u vidu necega sto mi smeta unutra,imam osecaj kao da se nesto cvrsto nalazi tu..o cemu bi moglo da se radi?

 • Milan

  28. 11. 2014. u 16:14

  Pozdrav,
  Imam jake bolove u zelucu koji traju nekad i po 12 sati,obicno se uvecek kad legnem pojacaju da ne mogu ni zaspat. Iso sam na gastroskopiju pa mi je doktor nasao gastritis(nema helico bakterije),ali on kaze da to ne moze da boli toliko. Iso sam na ultra zvuk i receno mi je da imam presavijenu zucnu kesu i da je u nju mulj i pjesak,onda da je jetra malo masnija (imam 108 kg) vjerovatno zbog toga,ali je uredon oblika itd. Niko mi nije spominjo dvanaesto palacno,pa me interesuje da li imate kaku ideju zasto toliki bol,i da li se vidi dvanaesto palacno na gastroskopiju? Ja imam osjecaj kao da mi zeludac blokira i ne radi uopste kad imam te bolove,i imam osjecaj da mi stomak padne. Hvala unaprijed na odgovoru. Zivjeli !!!

 • ja

  20. 01. 2015. u 19:58

  hteo bih da vas nesto pitam:Imam bolove u donjem delu stomaka i ledjima prema cmaru praceni prolivom traje vec dve nedelje dana. Sta bi moglo to da bude?

 • marko

  20. 01. 2015. u 19:59

  hteo bih da vas nesto pitam:Imam bolove u donjem delu stomaka i ledjima prema cmaru praceni prolivom traje vec dve nedelje dana. Sta bi moglo to da bude?

 • Tamara

  01. 03. 2015. u 15:31

  Imam 28 godina , i vec nekoliko jutra zaredom me probude jaki grcevi u donjem delu stomaka nakon kojih uslede nekoliko prolivastih stolica sa jako bucnim gasovima.Grcevi su toliko jaki da me vrlo cesto oblije i hladan znoj.

 • goran

  17. 04. 2015. u 00:13

  postovani dete ima 11 godina i ima jake bolove u stomaku bili smo kod hirurga uradili ultra zvuk stomaka zatim isli kod infektologa nije upala slepog creva ali detetu se javljaju bolovi kada pojede nesto ili popije od svih simtoma ima samo grceve u denoj strani stomaka i predelu pupka i dijareju molim vas za hitan odgovor

 • Ivana

  06. 06. 2015. u 20:58

  Imam 32 godine,i vec nedelju dana imam proliv pracen uzaso jakim grcevima i gasovima narocito u jutarnjim satima.Prolivi su svetlo zute boje pracen jakim gasovima. Doktorka mi je rekla da se radi o stomacnom virusu i da ce uz proiotike i lagane dijete to brzo proci.Nikad do sada nisam imala slinih problema i veoma sam zabrinuta.Molim za savet jer ne mogu vise da trpim grceve koji su jako iscrpljujuci i tesko podnosljivi.