4 najznačajnije zablude u vezi sa aknama i dijetetskim mjerama

Rate this post

Akne u različitim oblicima tokom tinejdžerskih godina utiču na većinu pojedinaca, kod nekih pojedinaca problem se zadržava pravo u odrasle godine. To je uglavnom zbog hormonskih sredstava, gena, raznih lijekova, međutim i lošeg okruženja itd.struktura plana ishrane takođe doprinosi. Postoji mnogo mitova oko akni.4 najznačajnije zablude u vezi sa aknama i dijetetskim mjerama

Mit 1: čokolada je loša za vas

Iako je bilo nekoliko vrlo malih istraživanja koja su zapravo otkrila da ukusna čokolada čini akne još gorim, nijedna veća studija zapravo nije pokazala ništa slično ovome. Prema naučnicima, to je uglavnom rezultat stvarnosti da stalno zavisi od toga kakva je to ukusna čokolada, da li je gorka ili mlečna, a nakon toga od čega se još sastoji ishrana. Problem nije u kakau ili čokoladnom puteru, ali uglavnom u šećerima, kao i u fino podešenim ugljikohidratima. Na primjer, starija studija preporučuje da hrana sa visokim glikemijskim indeksom (GI) može biti odgovorna za akne, što izaziva stepen nivoa šećera u krvi da se brzo poveća u trenutku kada se konzumira. Pored toga, ove namirnice takođe mogu zaostati upalni problem, koji takođe može izazvati još više bubuljica na koži. Kvalitetna crna čokolada najvjerovatnije neće još više pogoršati kožu.

Mit 2: mliječni predmeti mogu stvoriti akne

Oko mlečnih predmeta i akni postoji niz kontradikcija među profesionalcima, što je takođe rezultat dispariteta rezultata različitih istraživačkih studija. Na primer, 14 opservacionih studija je otkrilo da je ispijanje jedne čaše mleka dnevno povezano sa većom pojavom akni, dok konzumiranje 2-6 čaša nije. Još jedna evaluacija preporučuje da se simptomi akni odnose na upotrebu obranog mlijeka, dok se ne pije cijelo mlijeko. Dodatna istraživačka studija izjavljuje da je potrošnja alkohola mlijeko glavni uzrok akni, dok jedenje jogurta ili sira nije. Prema ekspertima, čak i iz tog razloga, tokom simptoma akni, pijenje mleka i konzumiranja mlečnih proizvoda ne mogu biti bezuslovno zabranjeni. Ovo je izuzetno specifična stvar.

Zabluda 3: masna kao i pržena hrana dodatno štete

Akne nastaju kao rezultat prevelike proizvodnje masti u lojnim žlijezdama. „Iako je sama hrana izuzetno retko izvor akni, postoje namirnice koje mogu dovesti do problematičnog porasta nivoa šećera u krvi, otoka ili neravnoteže crevnog trakta, što je povezano sa pojavom akni“, opisuje nutricionistkinja Jillian Greaves. Namirnice koje smanjuju probleme sa aknama uključuju hranu bogatu omega-3 mastima, koje minimiziraju oticanje u tijelu, a takođe i iz tog razloga akne. Kao rezultat toga, stručnjaci sugeriraju da za razliku od potpunog izbjegavanja određene hrane, sastoje se od dovoljne količine zdravih masti u ishrani. Ako povremeno jedete nezdravu hranu, ništa se neće desiti.

Mit 4: opasan gluten

Celijakija ili alergijska reakcija na gluten je autoimuno stanje u kojem je važno pridržavati se dijete bez glutena. Ova bolest se takođe vrlo blisko odnosi na ekcem. Međutim, nijedna studija zapravo nije pokazala vezu između bolesti želuca i takođe akni. Dakle, za početak pridržavanja režima ishrane bez glutena čak i ako imate akne, a ne bolesti želuca, Stručnjaci apsolutno ne savetuju. A takođe i iz razloga što strogo pridržavanje ove dijete može biti veoma zahtevno, zbog napetosti i odsustva hranljivih materija, akne mogu postati i gore. Ako nameravate da podržite čistu kožu bez akni, nakon toga, a ne stilski režimi ishrane, fokusirajte se na dobro izbalansiran, različit plan ishrane koji je bogat svim ključnim nutrijentima i istovremeno sadrži sve što uživate.

Čokolada i takođe akne-kako je to zapravo?

Dugo je navedeno da čokolada može prouzrokovati akne. Ali u stvari, nikada nije prikazan. Iz tog razloga, ni ukusna čokolada ni masna hrana nemaju direktan uticaj na napredovanje i kurs obuke akni. Shodno tome, ne krivite prijatne prednosti za izgled izbijanja. Ravno uticaj na formiranje akni nema. Počinilac akni su klice kao i sebum. Ukusna čokolada nije uzrok acnes-a ili drugačije pogoršane kože. Prekomjerni rast bakterija, kao i previše proizvodnje sebuma, odgovorni su za akne. Proizvodnja sebuma, koja podiže, na primer, pre menstrualnog ciklusa, kada glad za slatkom hranom, koja se sastoji od ukusne čokolade, dodatno pojačava, pokreće izgled neprijatnih bubuljica.Čokolada i takođe akne-kako je to zapravo?

Šta stvara akne?

Istraživači sa Harvarda su 2007.godine proučavali uticaje režima ishrane na 150.000 ljudi. Takođe su utvrdili šta zapravo uzrokuje akne. Žene srednjeg školskog uzrasta koje su uzimale 3-4 porcije mleka, a takođe i mlečne proizvode dnevno, imale su 20-40% veći rizik od razvoja komplikovanih akni. Pokreće ga ne samo punomasno, obrano i takođe podsireno mleko, već isto tako i sladoled, domaći sir i artikli za losion. Stoga krivac nije masti, međutim očigledno hormonski agenti iz mlijeka. Kao i ovi hormoni mogu biti takođe u nekvalitetnoj čokoladi. Vrhunska akna ne izaziva, ali nekvalitetna, ispunjena zamenama, hemikalijama, a takođe i hormonima iz mleka mogu izazvati akne (jednostavno zavisi od šminke čokolade). Naša ideja: isprobajte i ove predmete za akne. Faktori koji mogu pogoršati akne. Ovi elementi mogu izazvati ili pojačati akne:

  • Hormonski agens. Androgeni su hormonski agensi koji podstiču akne kod mladih dečaka, kao i devojčica tokom puberteta, a takođe stvaraju previše proizvodnje lojnih žlezda. Hormonske modifikacije vezane za trudnoću i upotrebu oralnih kontraceptiva takođe mogu uticati na proizvodnju sebuma.
  • Neki lijekovi. Lijekovi koji se sastoje od kortikosteroida, androgena ili litijuma shvataju se za stvaranje akni.
  • Hrana. Istraživanja pokazuju da određeni dijetetski elementi, uključujući mliječne predmete i hranu bogatu ugljikohidratima, povećavaju stepen glukoze u krvi i mogu uzrokovati akne. Pogledajte šta jesti, a šta ne jesti kada se borite sa aknama.
  • Različiti drugi aspekti opasnosti. Direktan poziv na kožu sa masnim ili masnim jedinjenjima, ili sa određenom kozmetikom koju stavljate na kožu. Jednostavno morate naučiti koja vam kozmetika najviše odgovara. Istorija domaćinstva akni. Ako su ti mame i tate imali problema sa aknama, možda ih i ti imaš. Masiranje ili redovno dodirivanje kože putem pametnih telefona, kacige, ograničene kragne itd.Ako ste pod anksioznošću, postojeće akne mogu da vas pogoršaju. Pazi! Međutim, stres i tjeskoba to ne stvaraju, već samo pogoršavaju!

Samo zato što trenutno razumijete da vam čokolada sigurno neće pogoršati kožu, to ne sugerira da ćete sigurno trenutno imati mogućnost da je svaki dan sami „pritisnete“. Povremeno Vam kvalitetna ukusna čokolada sigurno neće naštetiti. U suprotnom, kasnije ćete se boriti sa viškom kilograma … pitate se koji je tretman najbolji za vas? Ne eksperimentirajte, međutim, posjetite svog ljekara za kožu, koji će sigurno zašiti tretman idealan za vašu vrstu akni. Tajna uspjeha je lociranje odgovarajuće mješavine liječenja lijekovima, kao i otvoreno dostupnih artikala. Odgovarajuća ishrana može ubrzati stvaranje akni.