Kako poboljšati visoku kvalitetu jaja

Rate this post

Količina jajnih ćelija u telu ženke je obezbeđena i pre rođenja, a takođe je i ovaj broj zagarantovan. Apsolutno se ništa ne može učiniti u pogledu raznolikosti jaja. Na vrhunski kvalitet jaja utiču različite varijable, od kojih je većina u našim rukama. Na primjer, sa genetskom sklonošću, previše se ne može učiniti. Isto tako, na količinu kao i nivoe brojnih hormonskih agenasa je teže uticati i pozivaju na posetu lekaru koji će predložiti odgovarajući tretman. Ipak, postoji niz drugih faktora koji utiču na kvalitet jajnih ćelija, kao i na koje svaka žena sama može uticati. Za dobrobit jaja od suštinskog je značaja pridržavanje pravilnog načina života, a takođe i principi zdrave ishrane. Ženka se mora kloniti štetnih i štetnih rezultata okruženja, prepustiti se uravnoteženoj kombinaciji pokreta i odmora, a također se povoljno prilagoditi. Dakle, tačno kako raditi na visokokvalitetnim jajima?Kako poboljšati visoku kvalitetu jaja

Dijeta-dajte svom tijelu ono što zahtijeva, kao i to će vas nagraditi

U savršenom globusu, sigurno bi postojao univerzalni plan ishrane koji bi bio pogodan za sve koji pokušavaju da se očekuju. Međutim, u stvarnom svijetu scenario nije tako jednostavan, zbog činjenice da je svaka osoba privatna, a njegovo tijelo ima različite potrebe. Shodno tome, ne postoji pravac za jedan ispravan režim ishrane, zahvaljujući kojem bi se poboljšao vrhunski kvalitet jaja. Svako zahteva da prilagodi svoj plan ishrane tako da odgovara sebi. Ipak, postoje neke namirnice koje se obično smatraju korisnima za sve, a također imaju korisne rezultate na izvrsnoj kvaliteti jaja i plodnosti.

Antioksidans

Antioksidansi su zapravo veoma popularni u poslednje vreme, i to ne nepravedno. Zbog svojih zgrada usporavaju starenje ćelija i reklamiraju svoje zdrave performanse. Antioksidansi, kao primer, poboljšavaju funkciju mitohondrija, koji snabdevaju ćelije snagom i stoga su izuzetno bitni za visoku kvalitetu jaja, kao i reproduktivnu osobinu. Ako želite dopuniti antioksidansima iz prirodnih resursa, pokušajte:

  • goji( Kineski goji) – superhrana koja ima koristan efekat na brojne tjelesne procese, u kineskoj medicini nosi nadimak eliksir dugog života
  • bobice (borovnice, jagode, kupine, maline, brusnice) – direktno se naplaćuju antioksidansima, vlaknima i takođe vitaminom C.
  • tamna čokolada-kakao je bogat resurs antioksidansa, a takođe istovremeno možete kombinovati zdrav i uravnotežen plan ishrane sa sisanjem (čokolada treba da ima najmanje 70% čokolade).
  • artičoka-u pojačanju antioksidansa, bogata je mineralima (magnezijum, kalcijum, kalijum, fosfor, gvožđe, cink, vitamini (A, C, E, K, beta-karoten), a takođe i kiseline (folna, pantotenska, nezasićena masna).
  • ekološki lisnato povrće-obiluje vitaminima, mineralima kao i kiselinama koje štite pokretnu DNK, Čuvajte se dugog kuvanja, kako se aktivni materijali ne bi prolivali kuvanjem.
  • ekološki prihvatljiv čaj-kvalitet ekološki čaj je efikasan antioksidans koji takođe ima antiinflamatorni rezultat.

Zdrave masti

Nema masti poput masti, ali postoje masti koje su vrijedne za wellness i reklamiraju kvalitetu jaja, plodnost, smanjuju opasnost od upale i nivoa nivoa hormona. Pretpostavljene zdrave i uravnotežene masti mogu se otkriti u hrani sa visokim procentom masti, kao što su riba, avokado, orašasti plodovi, maslinovo ulje, etc.It važno je odabrati takvu hranu ili osnovne materijale koji nisu tretirani hemijskim prskanjem ili hemikalijama. Za životinjske predmete birajte meso, a također i jaja od kućnih ljubimaca na slobodnom uzgoju ili na ispaši koji nisu hranjeni antibioticima ili hormonima. Za ribe birajte one koje su ulovljene pomiješane, zbog činjenice da u blizini obale postoji opasnost od kontaminacije vode pozamašnim metalima, kao i hemikalijama sa kopna.sperm, ferZdrave mastitilization, life

Način života i takođe način života

Čitamo o zdravom i uravnoteženom načinu života sa svih strana, međutim par definišu konkretno šta je to, posebno u odnosu na plodnost i takođe jaja visok kvalitet. Zdrav način života nije ni približno pravilna ishrana, vežbanje kao i ostatak. Sve je u ravnoteži, jer previše nije sigurno, takođe ako je to najzdravija stvar na Zemlji. Uravnotežen način života znači sposobnost pronalaženja ravnoteže između posla, kao i igre, prijatelja ili porodice i individualnog života, aktivnosti i odmora itd.umjetnost rukovanja i također rješavanja anksioznosti izuzetno je vitalna. Još jedan važan element je san. Pojedinac treba da se odmori oko 8 sati dnevno, jer se tokom ovog trajanja organizam oporavlja i obnavlja, što raste do pokretnog stepena, kao i ova ravna dodatno utiče na visok kvalitet jajnih ćelija i takođe reklamira rast folikula dlake. Svaka osoba je različita, kao i iz tog razloga za svaku osobu jezici raspona će se sigurno malo razići na drugačiji način. Međutim, kvaliteta jaja smanjena je štetnim praksama kao što su pušenje cigareta, unos alkohola, stimulansi (kafa, čvrsti čajevi, električna pića itd.) Sve ove stvari začepljuju tijelo kontaminantima koji ne samo da sprečavaju zdravo napredovanje ćelija,već im nanose štetu.

Medicinski pristupi

Način na koji živite, kako jedete, kako brinete o svom srcu i duši, kao i kako se tačno približavate životu u cjelini, faktori su koji mogu imati zaista značajan utjecaj na visoku kvalitetu jaja. Ipak, postoje situacije kada čak i dobro prilagođen i uravnotežen način života, kao i zdrav i uravnotežen način života, ne može poboljšati visok kvalitet jaja kako bi se osiguralo da žena ima sposobnost da prirodno zatrudni. Geni, prošle ginekološke bolesti ili nedovoljna raznolikost hranjenih jajnih ćelija mogu biti odgovorni. Nakon te nesposobnosti za začeće liječenja u IVF ustanovi ili korištenja doprinosnih jajnih ćelija može biti jedina opcija da imate svoje vlastito dijete. Danas ljekari imaju na raspolaganju brojne pristupe, kao i tretmane za stimulaciju jajnika da poboljšaju proizvodnju jaja i poboljšaju njihov kvalitet.

Želim bebu koliko god ne mogu

Sterilni parovi su u porastu. Ipak, moderni lijekovi imaju mogućnost pomoći mnogim od njih. Mnogo žena iz inostranstva koje se okreću našim objektima reproduktivne Medicine znaju za to, „reproduktivni turizam“ napreduje u našoj naciji. 15-20% parova zatrudni prirodnim putem. Od jedne trećine je razlog za damu, od jedne trećine od strane čoveka, a takođe u 3.slučajevima to je konsolidovana nevolja. Razlozi zbog kojih žena u reproduktivnoj dobi ne može zatrudnjeti su mnogi. Ne povremeno, hormonski problemi i poremećaji menstrualnog ciklusa su krivi. Na povećanje raznolikosti parova koji ne mogu normalno zamisliti utiču brojni faktori. Međutim, najvažnije je odgoditi trudnoću za kasniju dob. Muškarci i žene žive na drugačiji način nego prije nekoliko decenija. Konkretno, uz podizanje starosti ženke u vrijeme predviđene prve materinstva, šanse za začeće se smanjuju. U muškoj populaciji, nakon toga, smanjuje se broj, a takođe i visok kvalitet sperme. Nemogućnost začeća danas pogađa i žene i muškarce– kao i oba spola su praktično podjednako uključena u to. I kod žena, ali i kod muškaraca, to je uglavnom rezultat narušenog visokog kvaliteta i broja zametnih ćelija. Kod žena, uzrok takođe može biti začepljenje jajovoda, endometrioza, hronično stanje male karlice ili problemi sa težinom.