Komplikacije

Rate this post

Problemi nakon operacije grudi sa implantatima su prilično neuobičajeni, pojavljuju se u samo nekoliko procenata klijenata. Poznati plastični hirurg može zaštititi od komplikacija upravo saradnjom sa minimalno oštećenje tkiva i odabirom najboljih implantata. Sama osoba može spriječiti neprijatne probleme čisto pridržavajući se smjernica svog ljekara koje se odnose na predoperativni i postoperativni režim.Komplikacije

Krvarenje i formiranje hematoma

Krvarenje iz krvnih sudova oštećenih tokom povećanja mora da se nosi od strane estetskog hirurga da bi odmah prestao. Pacijenti moraju prepoznati da lijekovi uključujući salicilnu kiselinu, hemijski preparat djeluju (npr.glukokortikosteroidi) itd. Wobenzym) ili Varfarin izazivaju povećan gubitak krvi tokom i takođe nakon hirurške procedure. Tri sedmice prije operacije, ovi lijekovi se ne smiju uzimati. Mnogo rjeđe, krvarenje se javlja čak i nekoliko dana nakon hirurškog liječenja, a u mnogim slučajevima treba ga odbaciti još jednom procedurom. Manji krvni naleti apsorbuju se prilično brzo sami po sebi.

Infekcija oko poboljšanja grudi

Infekcija povreda nakon povećanja može biti posledica nedovoljno sterilnog podešavanja, nepravilne nege rana ili mikroorganizama koji žive u znoju i žlezdi. Mnogo uočljivije otekline se brinu eliminacijom zubnog implantata, kao i puštanjem antibiotika na recept. Novi zubni implantat se ubacuje pravo u zacijeljenu dojku najranije za 3 mjeseca. Motiva poboljšanje grudi su savršeno čiste i sterilne. Proizvodnja Motiva implantata završava se sa trenutnom i ujedno najefikasnijom potpuno suvom sanitacijom topline, pretpostavljenom. Suva toplota, koja je samo jedna je odobrena od strane rigorozne američke FDA. Većina raznih drugih proizvođača sterilizira implantate opasnim gasom i implantatima je potrebno nakon toga povjeriti „prozračivanje“ nekoliko sedmica.

Okretanje zubnog implantata

Okretanje povećanja grudi se dešava najčešće u trajanju ubrzo nakon operacije, ali se može desiti i nakon nekoliko meseci do godina. Jedan od najtipičnijih razloga je neusklađenost sa režimom spavanja nakon hirurškog tretmana ili značajan stres na zubnom implantatu iz pogrešnog smjera. Ako se fiziološki zubni implantat okreće, hirurško poboljšanje je neophodno. Motiva ergonomski implantati reaguju na gravitaciju slično kao potpuno prirodne grudi kompanije. Oni su zaokruženi, međutim nakon implantacije izgledaju fiziološki. Ne postoji rizik od njihovog okretanja, što bi se moralo riješiti ponovnom operacijom.

Kapsularna kontraktura ili kapsulacija

Ovo je kontrakcija ligamentne pilule oko implantata dojke. Tanji ili deblji ligamentni omotač pokriva tijelo bilo koje vrste međunarodnog tijela koje prožima u njega. Ako je omotač oko zubnog implantata takođe debeo i počne da otiče, pojavljuje se problem. Kapsularnu kontrakturu možete prepoznati dodirom. Grudi su krute, rjeđe su primjetno deformisane, kao i boli. Regularnost incidenta kapsulacije varira sa svakom vrstom zubnog implantata. Od 117.883 žena koje su dobile Motiva implantate, samo četiri su imale kapsularnu kontrakturu.

Curenje silikona sa implantata

Kod žena sa implantatima za grudi, silikonski bitovi su zapravo rijetko pronađeni u aksilarnim limfnim čvorovima. Ipak, medicinske studije su zapravo pokazale da otkrivene količine uopšte nisu štetne za organizam. Danas je povećanje grudi uglavnom osigurano višeslojnim slojem koji zaustavlja curenje. Futrola za implantat Motiva ima sedam slojeva. Među njima je potpuno neporozna, vidljiva plava sigurnosna prepreka BluSeal ®. Ovaj poseban i takođe patentirani sloj eliminiše prodiranje silikona iz Motiva implantata pravo u telo.

Kasni seroma i takođe dvostruka kapsulacija

Kasni seroma je nakupljanje tjelesne tečnosti između dvije kapsule oko implantata to su relativno nove komplikacije. Kod implantata za grudi sa glatkom površinom kasni seroma se nije pojavio, počeo je da se pojavljuje tek sa početkom mnogo izraženijih teksturiranih površina implantata. Seroma može potisnuti, kao i promijeniti postavljeno povećanje grudi, što prilagođava oblik dojke i također pojačava prijetnju stvaranjem kapsularne kontrakture. Seroma se može eliminisati usisavanjem ili operativno. Površina svile Motiva silksurface ™ implantata proizvedenih korištenjem nanotehnologije štiti od razvoja kasnog seroma i dvostruke kapsulacije.Kasni seroma i takođe dvostruka kapsulacija

Ruptura ili suza implantata

Nažalost, implant se raspadne. Njegov uzrok može biti habanje ili povreda zubnih implantata. Motiva implantati imaju zaista elastičnu Sedmoslojnu oblogu i sastoje se od visoko prirodnog gela, što znači da čak i nakon rezanja zubnog implantata njegove komponente ne iscure, a implantat zadržava svoj izvorni oblik. Imati najsavremeniji zubni implant u telu nije opasno, ali je još uvek odlično da ga odmah promenite. Ako imate Motiva povećanje grudi i takođe se desi ruptura, sigurno ćete besplatno dobiti potpuno novi zubni implantat. Trošak promjene implantata Motiva dodatno je pokriven polisom osiguranja britanskih Lloydsa u Londonu u periodu od deset godina od implantacije.

Suza (ruptura) implantata

Ruptura implantata je samo jedan od kasnijih problema nakon povećanja. Prosječan vijek trajanja najmodernijih implantata u grudima ima veze sa 15 godina. FDA Sjedinjenih Država preporučuje praćenje implantata nakon deset godina, kao i njihovu promjenu novim ako je potrebno. Silikonski implantat se polako nosi, neki implantati se mogu slomiti oko čepa, neki u tački spuštanja. Površina implantata progresivno se abrazije i pogoršava, a na njemu se mogu pojaviti i mala oštećenja ili rascjep čak i bez primjetnog vanjskog uzroka. Implantat za grudi se takođe može puknuti tokom same operacije nesmotrenim rukovanjem, kao rezultat nesreće, automobilske nesreće ili jeseni sa visine.Suza (ruptura) implantata

Situacija implantata Motiva ima sedam slojeva, izuzetno je prilagodljiva i mora se suprotstaviti teškim scenarijima anksioznosti. Motiva implantati imaju“ prokuhani “ utikač, pa je rizik od rupture u njegovom području sveden na minimum. Ako se zubni implantat smanji sa oštrim stvarima, silikonski gel sigurno neće teći iz nje, jer je prirodno. Baš kako se manifestuje suzenje zubnog implantata. Iako kohezivni gel ne curi iz implantata, dojka može promijeniti oblik nakon suza zubnog implantata i također može povrijediti neugodnu, upaljenu ili crvenu boju. Povišeni nivo temperature se takođe može pojaviti. U slučaju rupture potrebno je uklanjanje i zamjena implantata.

Rizik od rotacije u fiziološkim implantatima

Anatomski implantati izgledaju veoma prirodno, posebno kod fizički energičnih ženki, ali postoji rizik od njihovog opuštanja, što bi trebalo operativno fiksirati. Poboljšanje grudi može se okretati kao rezultat padova, sporta, uticaja itd., Kada se izbacuje iz stvorenog džepa ili se pomjera u neželjenim uputstvima. Opasnost od rotacije povećanja grudi je veća ako se zubni implantat stavlja ispod mišića, kao i kod implantata sa glatkom površinom. Ako se anatomski implant rotira, rezultat je asimetrija, kao i deformisana grudi. O rotaciji fiziološkog implantata mora se pobrinuti estetski hirurg ponovnom operacijom. U konceptu, rotacija implantata može se dogoditi bilo kada, ali najopasnije su početne sedmice do mjeseci nakon operacije. Establishment Labs je usavršio tehnologiju proizvodnje silikonskih implantata, a također je uključio tržište ergonomskim Motiva implantatima koji izgledaju prilično prirodno i ne ugrožavaju deformaciju oblika poprsja.